+31 6 51 76 80 48 info@lucius.nu

Innovatieve Hybride zonnepanelen

Uitgangspunt van Lucius.nu is dat je zoveel mogelijk elektriciteit en warmte-energie zelf opwekt. In de praktijk komt het regelmatig voor dat er niet voldoende dakoppervlak beschikbaar is om voldoende zonnepanelen en zonnecollectoren te plaatsen. Om toch aan de totale energiebehoefte te kunnen voldoen bieden wij de mogelijkheid om onder de zonnepanelen een thermisch systeem te monteren.

Met dit thermische systeem wordt warmte-energie opgewekt die voor tapwater of CV ondersteuning bij lage temperatuur afgifte (zoals vloerverwarming of speciale convectoren) kan worden gebruikt. Hierdoor ontstaat een hybride-systeem waarbij er zo veel mogelijk gratis energie uit het beschikbare dakoppervlak wordt gegenereerd. Het rendement gaat dus flink omhoog en de kosten zijn lager. Nul-op-de meter oplossingen zijn vanaf nu voor iedereen beschikbaar.

Dit soort combinatiesystemen wordt  ook wel PVT genoemd. 

Bij de hybride zonnesystemen wordt voor het opslaan van de thermische warmte gebruik gemaakt van een buffervat.